Wanneer moet een computer worden gerepareerd of vervangen?

Beginnen de computers in uw kantoor u problemen te geven? Sommige problemen vereisen een eenvoudige probleemoplossing, terwijl voor andere een technicus nodig is die de computers kan repareren. Maar er zijn gevallen waarin een volledige vervanging zinvoller is. Dus hoe weet u of u uw desktopcomputers zo snel mogelijk moet vervangen?

Wanneer computers repareren?

Zoals we al eerder zeiden, zijn er gevallen waarin het inhuren van een computertechnicus de klus kan klaren. Hier zijn enkele tekenen dat u er een moet contacteren: 1. Trage prestaties Als u merkt dat uw desktopcomputer veel trager begint te werken dan normaal, is het tijd om een technicus te bellen. Er zijn verschillende factoren die de snelheid van computers beïnvloeden. Gebrek aan RAM beïnvloedt ook de snelheid. Te veel programma's en toepassingen die veel middelen gebruiken, zijn ook factoren. Of het kan een vroeg teken zijn dat uw computer het begint te begeven. Dit is het geval met desktop computers. Wat de reden ook is, een technicus kan het probleem tot op de bodem uitzoeken. Verwacht dat hij wat aanpassingen doet om de computer te versnellen. 2. Het blauwe scherm verschijnt Als u het gevreesde blauwe scherm ziet, neem dan onmiddellijk contact op met uw computerreparateur. Het blauwe scherm betekent dat er iets ernstigs aan de hand is met uw computer. Er is een probleem dat onmiddellijke aandacht nodig heeft. Er kunnen veel oorzaken zijn van een blauw scherm. Laat de technicus de aard van het probleem vaststellen en u een nauwkeurige diagnose stellen. 3. Oververhitting Het is normaal dat computers in uw kantoor warm worden tijdens het gebruik. Maar als de hitte buitensporig wordt, moet u meteen de technicus bellen. In sommige gevallen kan er te veel vuil in de computer zitten. De technicus kan het gemakkelijk openen en het stof verwijderen. Soms werkt het koelsysteem niet. Dit wordt meestal aangegeven door geluiden die uit de ventilator komen. Als de computers uit zichzelf uitschakelen, dan heeft u zeker een technicus nodig om dit te onderzoeken. 4. De onverklaarbare foutmelding Het is normaal dat er fouten optreden op uw computer. Deze fouten gaan vaak vergezeld van een bericht. Meestal is een simpele herstart voldoende. Maar als uw computer zich vreemd blijft gedragen na het opstarten, moet u onmiddellijk uw technicus bellen. 5. Virusaanvallen Computers en virussen worden maar al te vaak met elkaar in verband gebracht. Het is normaal dat virussen van tijd tot tijd uw computersystemen aanvallen. Dit gebeurt wanneer u uw antivirussoftware niet bijwerkt. Bedenk dat meer dan 50% van de virusaanvallen gepaard gaat met een inbreuk op de beveiliging. Dit betekent dat uw vertrouwelijke kantoorbestanden gevaar lopen als u het virus niet verwijdert. Als het virus blijft aanhouden na het uitvoeren van het antivirusprogramma, laat het dan over aan de IT-technicus. 6. Onverklaarbare geluiden Als u merkt dat uw computers geluiden maken die u eerder niet hoorde, bel dan onmiddellijk een technicus. Deze vreemde geluiden kunnen worden veroorzaakt door een defecte ventilator. Het kan ook betekenen dat uw harde schijf aan het afsterven is. Het geluid kan ook het BIOS zijn dat u vertelt dat er geheugen ontbreekt. Of het kan gewoon zijn dat je luidsprekers een probleem hebben. Uw computertechnicus moet precies vaststellen wat de oorzaak is van het geluid.

Wanneer moet u uw computers vervangen?

Aan de andere kant zijn er tekenen die wijzen op een volledige vervanging. Hier zijn er een paar die erop kunnen wijzen dat het tijd is om uw oude kantoorcomputersystemen te vervangen. 1. Software wordt niet meer bijgewerkt Kantoren die boekhoud- of webontwikkelingsdiensten aanbieden, hebben de nieuwste computersoftware nodig. Als uw hardware u verhindert de nieuwste software te gebruiken, kan het tijd zijn voor een volledige migratie naar nieuwe computers. Sommige software speelt een cruciale rol op het gebied van automatisering en gegevensanalyse. Helaas is het mogelijk dat oudere desktopcomputers niet meer voldoende rekenkracht hebben om de nieuwste software te draaien. Daarom is het belangrijk om uw computer te updaten. Hetzelfde geldt voor het besturingssysteem. Als u niet langer het nieuwste besturingssysteem kunt draaien, is het tijd voor een nieuwe set desktops. 2. Je geeft te veel uit aan reparaties Controleer uw uitgaven voor reparatie en onderhoud van uw computers. Geeft u te veel uit omdat uw computers het vaak begeven? Als het antwoord "ja" is, dan moet u overwegen uw oude computers door nieuwe te vervangen. Als uw apparatuur nog onder garantie is, maak dan gebruik van de garantie voordat deze afloopt. Dit zal u veel geld besparen. Maar als ze ver voorbij de garantie zijn, moet een vervanging worden overwogen. 3. Het wordt oud. De leeftijd van uw computers is een van de belangrijkste redenen waarom u zou moeten overwegen om voor vervanging te kiezen. De vuistregel is drie tot vier jaar. Als uw computers voorbij die leeftijd zijn en u problemen beginnen te geven, is het tijd om te upgraden naar nieuwe computers. Om een deel van uw investering terug te verdienen, kunt u proberen uw oude computers op de tweedehandsmarkt te verkopen. Je zult altijd potentiële kopers vinden. Verwacht echter niet veel te krijgen in termen van vraagprijs. 4. Je kunt geen verbinding maken met nieuwe gadgets Sommige bedrijven vertrouwen zwaar op de nieuwste snufjes. Helaas kan het zijn dat oudere computers daar niet meer de capaciteit voor hebben. Oudere computers zijn misschien niet geschikt voor een supersnelle router. Ze kunnen misschien ook niet worden gekoppeld aan uw nieuwe 4K-monitor. Het kan ook zijn dat u uw smartphone met een USB-C-stekker niet kunt aansluiten. 5. Je hebt geen ruimte meer. Ten slotte kan het nodig zijn uw oude computers te vervangen als ze te weinig ruimte hebben. Controleer het RAM-geheugen en let op het processorgebruik. Als u slechts een paar toepassingen gebruikt, maar het CPU-gebruik al tot 80% is opgelopen, heeft uw computer te weinig ruimte. Natuurlijk kunt u externe harde schijven kopen. Maar als u op lange termijn kostenefficiënter wilt zijn, moet u een vervanging overwegen.

Plan du site