Hoe kan yoga helpen om veel voorkomende pijnen te verminderen?

Als u op zoek bent naar een alternatieve manier om om te gaan met veel voorkomende en ongemakkelijke pijnen en pijn, zou yoga de oplossing kunnen zijn. Het is een activiteit die gewrichtspijn, rugpijn en algemeen lichamelijk ongemak aanzienlijk vermindert. De oefeningen, die worden aanbevolen voor mensen met incidentele of chronische pijn, zijn gericht op evenwicht en stabiliteit van het lichaam, waardoor afweerstoffen worden opgebouwd tegen de oorzaken van pijn. Maar hoe kan yoga op de lange termijn helpen? De transformatie begint als vloeiende bewegingen gecombineerd met een bewuste ademhaling zachtjes de gewrichten bewerken. Het rekken en ontspannen van de spieren verbetert de elasticiteit en de circulatie, d.w.z. de bloeddoorstroming. Naarmate het lichaam lichamelijk en geestelijk fitter wordt, worden energieën hersteld en spanningen en stress verlicht. Deze factoren bevorderen de ritmische voordelen die de dagelijkse ongemakken doen verdwijnen. Maar om de effecten te voelen, is het niet genoeg om één keer de mat uit te rollen, het vergt een beetje doorzettingsvermogen om regelmatig te bewegen. Van yoga een routineactiviteit maken kan niet alleen hier en daar een pijntje verlichten, maar ook blijvend verlichten. Idealiter zou je een 'rustgevende' yogareeks moeten leren. Het is ontworpen om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. Dit zal het gemakkelijker maken om weer vitaal te worden en een betere kwaliteit van leven te hebben. Maar bent u dan al nieuwsgierig welke houdingen u kunnen helpen uw pijn te verlichten?

Rugpijn: Lijkhouding (Shavasana)

Corpse pose is perfect om op te warmen na een yogabeoefening of om te ontspannen na een lange dag en verlicht rugpijn. Hoe werkt het? Deze houding helpt het lichaam en de geest weer met elkaar te verbinden, verbetert de ademhaling en bevordert een gevoel van kalmte en stilte in lichaam en geest.

Hoe doe je dat?

Ga op je rug liggen met je armen gestrekt rond je lichaam, handpalmen naar boven. Leg een kussen achter uw hoofd om ongemak te voorkomen. Spreid uw voeten lichtjes tot een comfortabele positie en sluit uw ogen. Het hoofd moet in het midden blijven. Zorg ervoor dat het niet naar een kant of naar de andere kant hangt. Blijf stil liggen en probeer je hele lichaam te ontspannen. Concentreer je op je ademhaling en langzaam zal je lichaam ontspannen. Blijf minstens 2 minuten in deze houding.

Gewrichts- en heuppijn: Vlinderhouding (Baddha Konasana)

Als u last heeft van gewrichts- of heuppijn, kan de vlinderhouding het antwoord zijn op uw pijn. Deze oefening rekt de gebieden rond de lies en de heupen, verbetert de flexibiliteit en vermindert de pijn. Het is ook aangewezen om menstruatiekrampen te verlichten.

Hoe doe je dat?

Ga met gestrekte benen op de grond of op een yogamat zitten. Adem uit en buig je knieën zodat je hielen dicht bij je bekken zijn. Breng beide hielen naar elkaar toe en breng ze zo dicht mogelijk bij uw bekken. Hou je tenen vast met beide handen. Als je dat niet kunt, hou ze dan dicht bij je enkels. Adem in en duw uw dijen en knieën naar de vloer, waarbij u uw ellebogen in uw dijen of knieën drukt. Blijf normaal ademhalen en beweeg uw dijen langzaam op en neer. Kijk recht vooruit en blijf in deze houding voor 1-5 minuten of 15-20 ademhalingen. Om de vlinderhouding los te laten, haal je eerst je handen van je voeten, dan til je je knieën op en strek je je benen naar de vloer.

Spierpijn: Kinderhouding (Balasana)

Dit is de ideale houding om spierpijn te verlichten na een lange dag. De belangrijkste functie is het verbeteren van de ademhaling, wat stress vermindert en lichaam en geest tot rust brengt. Het effect is dat de spanning in de schouders, borst en wervelkolom wordt verlicht, waardoor ongemakkelijke nek- en rugpijn wordt weggenomen.

Plan du site